2010. nov. 21. | By: SBE

Apróságok - szóbeli forduló

A könyvtárban már a tanév kezdete óta bújjuk a folyóiratokat, könyveket, lexikonokat, Budapesttel és a különböző szakmákkal kapcsolatos kézikönyveket, hogy minél pontosabban és jobban válaszoljunk a kérdésekre. November közepére már öt írásbeli fordulón vagyunk túl - kimondottan szép eredménnyel - és így egyre nagyobb izgalommal vártuk az első szóbeli megmérettetést.

Erre november 19-én került sor a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban. A regisztráció és a menetlevelek átvétele után a szervezők köszöntötték a csapatokat, majd rövid szabályismertetés következett. A verseny során a csapatok (több mint 120 diák) 10 állomást kerestek fel, ahol egy-egy feladatot kellett megoldaniuk. A könyvvel, kultúrával, irodalommal, Budapesttel stb. kapcsolatos kérdések nemcsak az agyat, hanem a lábat, tüdőt, szívet is igénybe vették, hiszen a tizenemeletes kollégium emeleteit kellett bejárni egy megadott sorrendben.

A nagyon jó hangulatú, érdekes vetélkedő után mindenkinek jólesett egy kis szendvics és üdítő. Eredménytől függetlenül minden diákot egy-egy Budapest könyvvel jutalmaztak. És végül meglepetésként megérkezett a tűzijátékos csokoládétorta.

Úgy gondolom, egy nagyon kellemes és tartalmas nap van mögöttünk, jól éreztük magunkat és újult erővel folytatjuk a további fordulókat.